UYGUN - MANTIKLI SON TEST - MATEMATİK 6. SINIF

www.sadikuygun.com.tr Veri Toplama ve Değerlendirme 06 4. ÜNİTE 1 Kurutma işlemi, meyve ve sebzelerin içindeki su oranının düşürülerek uzun süre dayanmasını sağ- lama işlemidir. Aşağıda verilen sütun grafiğinde kuru meyve üreten bir firmanın elindeki kurutulmuş meyvelerin ağır- lıkları verilmiştir. Grafik: Kurutulmuş Meyvelerin Ağırlıkları Kurutulmuş Meyve Ağırlığı (kg) Kurutulmuş Meyve Türü Kayısı Üzüm İncir Elma 24 10 9 6 Meyve Türü Kurutulunca Kaybettiği Ağırlık Miktarı Kayısı Toplam ağırlığının 4 3 'ü Üzüm Toplam ağırlığının 3 5 'i İncir Toplam ağırlığının 2 1 'si Elma Toplam ağırlığının 10 7 'u Meyveler kurutulduğunda ağırlıklarının belli bir miktarını kaybetmektedir. Yandaki tabloda meyvelerin türüne göre kurutulunca ağırlıkları- nın ne kadarını kaybettiği verilmiştir. Buna göre bu firmanın kurutmak için aldığı yaş meyvelerle ilgili aşağıdakilerden hangi- si yanlıştır? M. 6.4.1.2 A) Alınan yaş kayısı miktarı, alınan yaş elma miktarından 10 kg daha fazladır. B) En çok alınan yaş meyve üzümdür. C) Kilogram cinsinden en az ağırlık kaybı kayısı ve incirde olmuştur. D) Toplam 142 kg yaş meyve alınmıştır.

RkJQdWJsaXNoZXIy ODAxMzU=