UYGUN - SPOTLU SORU BANKASI - SOSYAL BİLGİLER 5. SINIF

KÜLTÜR VE MİRAS 2. ÜNİTE 47 UYGUN SOSYAL BİLGİLER 5 SPOTLU SORU BANKASI ETKİNLİK 14 Kültürel Zenginliğimiz 1 Aşağıda verilen tabloyu doldurunuz. 2 Aşağıda verilen yöresel yemeklerin daha çok hangi illerde yapıldığını karşılarına yazınız. Yemeklerimiz ................................... ................................... ................................... ................................... Geleneklerimiz ................................... ................................... ................................... ................................... Bayramlarımız ................................... ................................... ................................... ................................... El Sanatlarımız ................................... ................................... ................................... ................................... KÜLTÜRÜMÜZE GENEL BAKIŞ Yöresel Yemekler Yaygın Olarak Yapılan Şehirler Mantı Akçaabat Köftesi Çiğ Köfte Kebap Mıhlama Testi Kebabı Künefe Baklava Pişmaniye Cağ Kebabı Tantuni Mantı, kebap, künefe, tantuni Hasırcılık, sepetçilik, demircilik, çömlekçilik, ebru... Kayseri Trabzon Şanlıurfa Adana Trabzon Nevşehir Hatay Gaziantep Kocaeli Erzurum Mersin Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı, Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı... Bayramlarımız, düğünlerimiz, tören- lerimiz...

RkJQdWJsaXNoZXIy ODAxMzU=