UYGUN - SPOTLU SORU BANKASI - FEN BİLİMLERİ 6. SINIF
YENİ NESİL TEST 2. ÜNİTE www.sadikuygun.com.tr VÜCUDUMUZDAKİ SİSTEMLER 60 Video çözümler için QR kodu okutunuz. 36 1 Bilgi: Enzimler her sıcaklıkta aktifleşemezler, en iyi 25°C’ta çalışırken 0°C’da çalışamaz. Mide sıvısı Tavuk eti Sıcaklık : 25 °C 1 Safra öz suyu Kuyruk yağı Sıcaklık : 25 °C 2 Tükrük sıvısı Ekmek Sıcaklık : 0 °C 3 Öğretmen fen bilimleri dersinde 3 adet deney düzeneği hazırlıyor. Bu deney düzenekleri ile ilgili bazı öğren- ciler yorum yapıyor. Damla : 1 numaralı kapta kimyasal sindirim gerçekleşir. Çünkü proteinler mide öz suyunda kimyasal sindiri- me uğrar. Ersin : 2 numaralı kapta mekanik sindirim gerçekleşir. Çünkü safra öz suyu yağların mekanik sindirimini yapar. Okan : 3 numaralı kapta kimyasal sindirim gerçekleşir. Çünkü tükürükteki enzimler karbonhidratların kim- yasal sindirimini yapar. Hangi öğrenci ya da öğrencilerin yaptığı yorum doğrudur? F.6.2.2.2 A) Okan ve Ersin B) Damla ve Ersin C) Damla ve Okan D) Damla, Ersin ve Okan 2 Öğretmen tahtaya 3 adet kemik görseli yansıtır ve öğrencilerden bu kemiklerin özelliklerini kartlara yazmala- rını ister. Öğrencilerin görseldeki kemiklerle ilgili oluşturdukları bilgi kartları aşağıda verilmiştir. Kaburga Kemiği Omur Kemiği Uyluk Kemiği Kaburga Kemiği Omur Kemiği Uyluk Kemiği Kaburga Kemiği Omur Kemiği Uyluk Kemiği Kaburga Kemiği 1. Yassı kemiktir. 2. İç organları korur. 3. Yüzeyi geniş bir kemiktir. 1.kart Omurga Kemiği 1. Uzun kemiktir. 2. İç organları korur. 3. Eni boyuna yakın bir kemiktir. 2.kart Uyluk Kemiği 1. Uzun kemiktir. 2. Vücudumuzdaki en kısa kemiktir. 3. Boyu eninden fazla olan bir kemiktir. 3.kart Buna göre öğrencilerin hazırlamış olduğu hangi karttaki bilgiler doğrudur? F.6.2.1.1 A) Yalnız 1 B) Yalnız 2 C) 1 ve 2 D) 1 ve 3
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy ODAxMzU=