UYGUN - PRATİK DEFTER - FEN BİLİMLERİ 6. SINIF
www.sadikuygun.com.tr 36 2. ÜNİTE: vücudumuzdaki sistemler Emilim: Sindirim sonucu oluşan küçük moleküllü besinler ile su, vitamin ve minerallerin bağırsaklardan kana geçişine ..................................... denir. Besinlerin yapı birimleri ince bağırsağın iç yüzeyinde bulunan ve ..................... (parmaksı çıkıntı) adı verilen yapılar tarafından emilerek kana geçer. Villuslar, parmak şeklinde olup girintili çıkıntılı bir yapıdadır. • Villuslar ince bağırsağın emilim yüzeyinin artmasını sağlar. Kimyasal Sindirim Mide asidinin, proteinlerin üzerindeki etkisini kavramak Ne yapıyoruz? 1. 2. Öncelikle 1 bardak süt alınır, daha sonra damlalık yardımıyla sütün içerisine hidroklorik asitten dikkatlice damlatılır. Sonuç 1. Hidroklorik asit kullanılmasının nedeni nedir? .................................................................................................................................................... 2. Hidroklorik asit, süt üzerinde nasıl etki bıraktı? Açıklayınız. .................................................................................................................................................... 3. Süt, hangi besin grubuna aittir? .................................................................................................................................................... Nelere ihtiyacımız var? • Damlalık • 2 adet su bardağı • Süt • Hidroklorik asit (HCl) emilim villus
RkJQdWJsaXNoZXIy ODAxMzU=