UYGUN FASİKÜL - 5. SINIF TÜRKÇE
4. Bu meyvedeki doymamış yağ, beyne kan akışını hızlandırır. İyi düşünmeye ve hatırlamaya yardımcı olur. Hafızaya İyi Gelen 5 Yiyecek Avokado 5 Elma, demansı azaltma özelliğine sahiptir. C vitamini unutkanlığı azaltan bir faktör olarak bilinmektedir. Elma 4 Bitter çikolata beyinde, iltihapları azaltır ve oksidas- yonu önlemeye yardımcı olur. İltihapların artması da birçok nörolojik hastalığın göstergesidir. Bitter Çikolata 3 Beyinde hafıza kaybı ve sinirlerin hasarına neden olan protein miktarını düşürür. Yeşil Çay 2 Bu meyve; yaşa bağlı ortaya çıkan görme, öğrenme becerileri gibi sorunların giderilmesine yardımcı olur. Yaban Mersini 1 Bu afişe göre aşağıdakilerin hangisi söylenemez? A) Avokado, içinde bulunan yağlar sayesinde hafızayı güçlendirir. B) Elmanın içinde bulunan C vitamini, düşünme ve hatırlama için önemlidir. C) Bitter çikolata ve yeşil çay, beyne aynı olumlu etkiyi gösterir. D) Yaban mersini, yaşlandıkça artan bazı sorunlara iyi gelmektedir. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 A B C D 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 A B C D 5. Sınıf Türkçe 55
RkJQdWJsaXNoZXIy ODAxMzU=